Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittfältaren efter Ljusdals första nederlag i ettan: "Det var tungt redan från start"

Nykomlingen Ljusdal var obesegrad i sex matcher.
Men i den sjunde kom säsongens första nederlag i division 1.
– Vi är inte på tårna, jag känner inte igen någon av oss, säger mittfältaren Ellika Persson efter 0–2 borta mot Bele Barkarby.

Ljusdal, med 14 inspelade poäng från de sex första omgångar i division 1, kom som ett obesegrat topplag till Veddestavallen i Järfälla för att möta bottenlaget Bele Barkarby.

Men en tabell kan ljuga ibland.

– Vi kan inte vara så ledsna för en sådan här förlust, för det är ett riktigt bra lag vi möter. Ett av de bästa vi har mött, säger offensiva mittfältaren Ellika Persson, som hamnade i en olycklig situation i samband med hemmalagets ledningsmål efter knappa halvtimmen spelad. Eillika Persson hamnade i en närkamp, och trodde att hon skulle få en frispark med sig.

– Jag tycker att det är en självklar frispark, så jag stannar väl upp lite. Jag vet inte vad som händer, säger hon.

Men domaren friade och Olivia Unghammar satte 1–0 för Bele Barkarby i anfallet som uppstod.

Ljusdals första 45 minuter i den här matchen var säsongens sämsta.

– Det har gått riktigt bra för oss tidigare, men nu gör vi inte en bra halvlek. Vi är inte på tårna, jag känner inte igen någon av oss. Det kändes tungt redan från start, säger Ellika Persson.

I andra halvlek stod Ljusdal för en spelmässig uppryckning – som dock inte ledde någonvart.

– Det kändes som att vi skulle kunna komma igen, men vi lyckades inte vända det, säger Ellika Persson.

Med 20 minuter kvar att spela dödade Bele Barkarbys Daniella Famili matchen är hon stötte in ett inlägg på bortre stolpen för 2–0.

LÄS MER: Hammergård efter fjärde segern

– Vi är inte med i första, det är en riktigt svag halvlek där vi tappar grunderna litegrann. Vi blir både långa och breda, medan de är fulla av energi och kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg. Vi har dessutom en otroligt stor felprocent i vårt passningsspel, säger Ljusdals tränare Micke Helmersson, och fortsätter:

– I andra är vi mycket bättre, utan att vara bra. Men vi får ihop det på ett annat sätt, och skulle behöav ett mål där. Vi har en hörna som dansar på mållinjen, jag förstår inte hur vi inte kan få in den.

Ljusdal halkar nu ner till en tredjeplats i tabellen. I nästa omgång möter man ett annat lag som ligger i botten – FC Djursholm.

– Vi lär oss av det här, säger Ellika Persson innan hon hoppar på en spelarbuss som till skillnad från tidigare inte är så munter.

LÄS MER: Tränaren hyllar Weinacht: "Kväver sina motståndare"

FOTBOLL – Division 1 norra Svealand

Bele Barkarby–Ljusdal 2–0 (1–0)

Målen: 1–0 (29) Olivia Unghammar, 2–0 (70) Daniella Famili.

Domare: Sofie Borck Janeheim.