Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitt Liv har sina första kunder

På torsdagen började Mitt Liv sin verksamhet på allvar efter flera månaders förberedelser.
– Det känns jätte bra att vi nu är i gång, säger Eva Gottvall-Bruno.

Mitt Liv drivs av Jennie Sanchez, Eva Gottvall-Bruno och Anita Andersson. Alla tre kommer från kommunal verksamhet. När Nordanstig beslutade att införa Lagen om valfrihet inom hemtjänst, LOV, bestämde de sig för att starta ett eget företag. Företaget erbjuder personlig assistans, hushållsnära tjänster och så småningom även hemtjänst.

– Det känns jätte kul att få ta ett nytt steg, men ändå fortsätta arbeta inom det område som jag brinner för, säger Eva Gottvall-Bruno.

I dagsläget har företaget två assistansärenden som sysselsätter fem anställda.

– Det har kommit förfrågningar från kunder under en lång tid. Även personal som vill arbeta för oss har hört av sig, säger Jenny Sanchez.

Nordanstig arbetar med att fastställa en kravspecifikation för införande av LOV. Planen är att privata hemtjänstföretag under hösten ska kunna erbjuda hemtjänst till kunder som i dag har kommunal hemtjänst.

– Det är jätte bra att det blir en kravspecifikation som blir lika för både kommunen och privata företag. Vi kommer att erbjuda hemtjänst i vårt företag så fort kommunen är klar med sitt arbete, säger Eva Gottvall-Bruno.

– Det kommer inte handla om vilket företag som läger lägst bud på en tjänst. Utan det blir kvalitén som får avgöra, säger Jennie Sanchez.