Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitt hjärta vill ta över Bollnäs akutsjukhus

Mitt hjärta med Anna och Eskil Hammarström i spetsen vill ta över verksamheten på Bollnäs sjukhus.
Det går att spara utan att lägga ner verksamhet. Genomförs strategiplanen blir det dödsstöten för akutsjukhuset, säger Anna Hammarström.

De driver redan Mitt hjärta och hälsocentralen på Bollnäs sjukhus. Nu är makarna Eskil och Anna Hammarström intresserade av att ta över Bollnäs sjukhus.

- Än är ingenting förstört, sjukhuset går att rädda. Men då måste politikerna sätta ner fötterna och bestämma sig för att behålla akutsjukvården för att därefter lägga ut det på anbud, säger Anna Hammarström.

Hon är helt övertygad om att det går att spara pengar utan att lägga ner intensivvården, hjärt- och strokevården och utan att dra in de medicinska vårdplatserna.

- Den besparing de pratar om i strukturplanen är helt enkelt så liten att det går att hitta andra lösningar. Får vi ta över kommer vi till exempel att rekrytera fasta medarbetare istället för hyrläkare. Genom att låta operationsverksamhetens narkosläkare även sköta intensivvården går det att göra samordningsvinster. Organisationen och ett helhetstänk är alltså en mycket viktig fråga, säger Anna