Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitt Hjärta krymper - tio kan varslas

I kölvattnet av Mitt Hjärtas avveckling i Bollnäs och Alfta varslas nu personal i södra Hälsingland. Samtidigt sägs rehabpersonal i Hudiksvall upp till följd av hälsovalet.

När Mitt Hjärta sålde sina verksamheter i Bollnäs och Alfta till Aleris minskade företagets personalstyrka med 80 personer. Och nu diskuteras fler uppsägningar och totalt kan 10-15 tjänster försvinna som en följd av omorganisationen i Hälsingland.

I Hudiksvall riskerar två sjukgymnaster och en rehabassistent att förlora sina jobb.

– Det har med hälsovalet att göra, hur det är uppbyggt, säger Anna Hammarström.

Tidigare i höst har Anna Hammarström gått ut med hård kritik mot hur hälsovalet slår mot hälsocentralerna. Hon menar att kostnaderna för privata sjukgymnaster blir en stor belastning för primärvården och gör det omöjligt för Varvets hälsocentral i Hudiksvall att bedriva egen rehabverksamhet. Men kritiken har fått mothugg från de privata sjukgymnasterna. Och landstingets beräkningar har visat att kostnaderna är lägre än Anna Hammarström vill tillstå.

Men nu väljer alltså Mitt Hjärta att minska rehabverksamheten i Hudiksvall.