Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitt Hjärta flyttar hjärtklinik

Bara formaliteter återstår - sedan flyttas Mitt Hjärtas hjärtklinik i Bollnäs till Söderhamn och den nyöppnade hälsocentralen på E-center.

Annons

Hjärtkliniken drivs av Mitt Hjärta och är en specialistklinik för hjärt- kärlpatienter som drivs i samarbete med landstinget.

Sedan 2004 ligger kliniken i Bollnäs, men snart kommer verksamheten med största sannolikhet att flytta ut till Söderhamn.

- Det återstår en del formaliteter, säger Mitt Hjärtas Eskil Hammarström.

Det finns flera anledningar till flytten. Eskil Hammarström nämner att det är närmare till sjukhuset i Gävle, men även att söderhamnarna är sjukare än Bollnäsborna.

- Man har en signifikant ökad dödlighet i hjärtkärlsjukdomar i Söderhamn, medan Bollnäs till och med ligger bättre än riket.

Förhoppningen är att hjärtkliniken drar igång i Söderhamn redan under september. Den kommer att finnas på det övre planet på E-hälsan, den nya hälsocentralen som Mitt Hjärta öppnat på E-center.

- Det här känns väldigt rätt. Hjärtkliniken är en oerhört värdefull enhet för befolkningen, säger Eskil Hammarström.