Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mitt Hjärta flyttar hjärtklinik

Bara formaliteter återstår - sedan flyttas Mitt Hjärtas hjärtklinik i Bollnäs till Söderhamn och den nyöppnade hälsocentralen på E-center.

Annons

Hjärtkliniken drivs av Mitt Hjärta och är en specialistklinik för hjärt- kärlpatienter som drivs i samarbete med landstinget.

Sedan 2004 ligger kliniken i Bollnäs, men snart kommer verksamheten med största sannolikhet att flytta ut till Söderhamn.

- Det återstår en del formaliteter, säger Mitt Hjärtas Eskil Hammarström.

Det finns flera anledningar till flytten. Eskil Hammarström nämner att det är närmare till sjukhuset i Gävle, men även att söderhamnarna är sjukare än Bollnäsborna.

- Man har en signifikant ökad dödlighet i hjärtkärlsjukdomar i Söderhamn, medan Bollnäs till och med ligger bättre än riket.

Förhoppningen är att hjärtkliniken drar igång i Söderhamn redan under september. Den kommer att finnas på det övre planet på E-hälsan, den nya hälsocentralen som Mitt Hjärta öppnat på E-center.

- Det här känns väldigt rätt. Hjärtkliniken är en oerhört värdefull enhet för befolkningen, säger Eskil Hammarström.