Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkte expojkvännen begärs häktad för mordet på Tova – vi sände live från tingsrätten

 
Mordet på Tova Moberg
Visa alla artiklar

Klockan 13 på torsdagen inleds häktningsförhandlingen för den misstänkte 22-åringen som sitter anhållen på sannolika skäl för mordet på Tova Moberg.

Åklagare Christer Sammens berättar att man har en ungefärlig bild av vad som kan ha hänt Tova under lördagskvällen, men är förtegen om detaljer. Att det handlar om yttre våld står däremot klart. Sammens bedömmer att häktningsförhandlingen inte kommer att ta så lång tid.

När förhandlingen började fördes 22-åringen in med en filt över huvudet. Han sattes på stolen längst in av försvarsadvokaten, till synes samlad. När förhandlingarna startade höll mannen fortfarande dolt av filten, och rådmannen bad snabbt 22-åringen ta av sig filten.

Innan beslut om stängda dörrar togs förklarade åklagaren häktningsgrunderna.

Christer Sammens menar att det finns risk att 22-åringen undanröjer bevis eller på något sätt försvårar utredningen på fri fot. Som häktningsskäl anges även att mannen risker att fortsätta sin brottliga bana.

22-åringen bestrider både häktningsyrkandet och att det föreligger sannolika skäl för brottspåståendet.

Häktningsförhandlingen pågår sedan klockan 13 bakom stängda dörrar, och tingsrätten väntas avkunna beslutet inom den närmsta timmen.

Här anländer den misstänkte till tingsrätten:

TV: Vi är på plats vid häktningsförhandlingen för den mordmisstänkte 22-åring som har suttit anhållen sedan i söndags. Se en repris av livesändningen här:

Mer om mordet på Tova:

Ljusmanifestation till minne av Tova Moberg – se sändningen här

Utgivaren: Sorgen som skakar om – och berör

PLUS: Två anhållna har släppts: "Fortfarande intressanta för mordutredningen"

PLUS: Expojkvännen anmäldes för misshandel av Tova – nu misstänks han för mord