Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta i utlåningshärva på fri fot

Två misstänkta i utlåningshärvan kring Handelsbanken och Nygren-sfären försattes på fredagen på fri fot.

Annons

Det gäller Per Nygren och en Gävlekvinna. Bankmannen är fortsatt häktad misstänkt för grovt bedrägeri.

- Misstankarna kvarstår och det finns ingen skillnad i styrkan av misstankarna mot de tre personer som utredningen gäller, säger kammaråklagare Hans Ihrman vid Stockholms åklagarkammare.

Det betyder att åklagaren fortfarande vill ställa de tre till svars för misstankar om grovt bedrägeri riktat mot Handelsbanken. Enligt åklagaren har bankmannen satt upp lån på personer men betalat ut pengarna till andra personer för att sedan användas i bolag inom Nygren-sfären.

Utredningen har under fyra veckor bedrivits medan de misstänkta varit frihetsberövade. Nu finns det inte längre någon risk att utredningen påverkas av att de två mottagarna av lånen försätts på fri fot bedömer åklagaren.

- Däremot finns det fortfarande en person häktad och skälet är att vi inte vill riskera den fortsatta utredningen, säger Hans Ihrman.

Åklagaren har fått tid på sig till den 24 oktober att väcka åtal och tills dess sitter bankmannen häktad. Men det kommer att ta ytterligare tid innan utredningen är klar och åtal kan väckas.