Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt våldtäkt i Gävle – förbigående kan ha skrämt gärningsmannen

Under natten mellan den sista april och första maj fick polisen in en anmälan om en misstänkt våldtäkt. Den misstänkta mannen ska ha gett sig av när två personer med hund kom gående.

Det var på lördagsnatten som polisen fick in anmälan från en kvinna som ska ha blivit utsatt för en våldtäkt i centrala Gävle. Enligt polisen har det skett utomhus men det handlar det inte om någon överfallsvåldtäkt.

Kvinnan var på väg hem från några bekanta när mannen sökte upp kvinnan och förgrep sig på henne sexuellt.

Polisen vill nu komma i kontakt med personer som kan ha gjort iakttagelser mellan 02.30-03.00 vid Skomakargatan i Gävle. Två personer ska ha promenerat i området med en hund vilket kan ha skrämt gärningsmannen som då lämnade platsen.

– Mannen gick när de här två personerna kommer så det vore bra om de hörde av sig och berättade om de iakttog någonting, säger polisens presstalesperson.

Det finns en misstänkt man som är identifierad. Utredningen leds av åklagare och ytterligare förhör ska hållas i ärendet.