Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt sextvång på skola

I tisdags skedde en sexincident på en låg- och mellanstadieskola i kommunen.

Föräldrar menar att personalen inte har tillräcklig koll på eleverna.

Nu har rektorn skärpt rutinerna.

Det har varit stökigt och bråkigt på skolan sedan vårterminen, berättar rektorn. Redan i våras kopplade rektor in elevvårdsteamet med kurator, skolsköterska och speciallärare.

Men oroligheterna har fortsatt nu på hösten, och i tisdags kuliminerade det.

- Som vi har uppfattat händelsen var det att äldre barn erbjöd yngre någon form av belöning för att utföra sexuella saker med varandra, säger rektorn.

Rektorn sätter inte händelsen i samband med de tidigare bråken.

Händelsen ska ha skett på en rast på ett avskilt ställe nära skolan, där eleverna brukar leka. Enligt rektorn var det en i personalen som upptäckte att en grupp barn hade samlats, och att det verkade vara något destruktivt på gång. Rektorn säger att det kan ha pågått i några minuter.

Rektorn har nu lagt om schemat så att de yngre och de äldre barnen inte har rast samtidigt. Dessutom får barnen bara vara på skolans framsida, där personalen kan ha bättre uppsikt.

- Jag ville ge personalen en chans att känna att de räcker till, säger rektorn.

Förändringarna gäller tills vidare. Elevvårdsteamet kommer att fortsätta arbeta på skolan. Dels med hela grupper, där eleverna ska få prata om hur konflikterna kan minskas. Dels kommer teamet att särskilt ta hand om de elever som är närmast berörda av tisdagens händelse.