Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt rattfyllerist greps med falska sedlar

Polisen stoppade under måndagen en bilist i centrala Söderhamn. Bakom ratten satt en man som nu misstänks för rattfylleri, narkotikabrott och för att ha hanterat falska sedlar.

Misstankar om trafikbrott ledde under måndagseftermiddagen till att polisen kunde gripa en man i 50-årsåldern för flera olika brott. Det var i samband med att en patrull skulle kontrollera en bilist i centrala Söderhamn som misstankar om rattfylleri uppstod.

Läs också: Söderhamnsbutiker polisanmäler köp med leksakspengar

Föraren fick därför följa med till polisstation för provtagning, där patrullen fattade ytterligare misstankar mot mannen. I samband med avvisitering ska en mindre mängd misstänkt narkotika ha hittats men även falska sedlar.

– Vi har haft en person anhållen men han är frigiven nu. Jag vill inte gå in på vilka valörer sedlarna var i, vi ska nysta vidare i det här, säger Torbjörn Bolkéus vid Söderhamnspolisen.

Den misstänkta narkotikan, sedlarna samt mannens prover har nu skickats iväg för analys.

Läs också: Somnade med falska sedlar i tjuvkopplad bil