Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt för yxdåd släpptes

En tredje man som varit häktad för yxattacken mot en 15-åring i Söderhamn är nu fri.

Den 27-årige Bollnäsmannen var efterlyst i nära två månader, innan han klev in hos polisen och anmälde sig för en månad sedan. Mannen häktades, men hävdade redan då att det fanns flera som kunde ge honom alibi.

Nu har han släppts och det kommer inte att bli något åtal mot honom.

– Det går inte att styrka att han har begått något brott, säger kammaråklagare Christer Sammens.

Två Arbråbor har dömts för inblandning i händelsen i juni, då en 15-årig pojke i Söderhamn misshandlades med knytnävsslag och baksidan av en yxa. Tidigare fanns uppgifter om att 27-åringen skulle ha åkt med i samma bil som de två andra och även varit inne i bostaden.

Men nya förhör har gett en annan bild:

– Det finns vittnen som lämnat uppgifter om att han inte har varit på platsen, säger Christer Sammens.

En 29-åring dömdes till fängelse i ett år och tre månader för grov misshandel och ofredande mot 15-åringen. Den medåtalade 31-åringen dömdes till dagsböter för hemfridsbrott och ofredande.

29-åringen överklagade till hovrätten där domen kommer senare denna månad. Alla tre männen har koppling till Formidos, en anhängarklubb till den kriminella gruppen Bandidos.