Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt anlagd brand på Långnäs – hotade Warpenbyggnad

På söndagskvällen larmades räddningstjänst ut till båtplatsen på Långnäs i Bollnäs med anledning av en brand i en soptunna.

Larmet om branden inkom till SOS Alarm vid 22.30 på söndagen.

När räddningstjänsten anlände brann det i en soptunna som hade stått intill en förrådsbyggnad som tillhör ångbåten Warpen.

– En förbipasserande hade dragit ut soptunnan två meter från fasaden så det hann inte ta sig i byggnaden. Men soptunnan var helt utbrunnen när vi kom dit, det var bara hjulen kvar, säger Pär Palm, insatsledare vid räddningstjänsten.

En fönsterruta på byggnaden hade spruckit och fasaden hann bli lite svedd, men i övrigt klarade sig byggnaden utan skador.

Räddningstjänsten misstänker att branden var anlagd och polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand. Vid 01-tiden under natten till måndagen fanns ingen misstänkt gärningsman.