Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks ha kidnappat flicka i Söderhamn – nu kan familjen häktas

Fyra personer misstänkts för olaga frihetsberövande efter att en 17-årig flicka ska ha blivit tvingad in i en bil i centrala Söderhamn.
Under tisdagen hålls häktningsförhandlingarna vid Hudiksvalls tingsrätt.

Annons

Läs även: Familj stoppades på E4 – misstänks ha kidnappat flicka i Söderhamn

Detta har hänt:

Den 7 juli ska det misstänkta frihetsberövandet ha skett i centrala Söderhamn. Polisen fick vittnesuppgifter om att en flicka i 17-årsåldern tvingats in i en bil som sedan färdats söderut på E4.

Polisen stoppade bilen i närheten av Norrbränningen som en familj från Västsverige befann sig i, bestående av en man, en kvinna, två söner och den 17-åriga flickan. Alla fyra greps, till en början misstänkt för människorov.

Flickan har vistas tillfälligt i Söderhamn och hade kommit till platsen för att möta en annan person, berättade åklagare Micael Dahlberg för helahälsingland.se i en tidigare intervju.

Den 10 juli, under måndagen, begärs de fyra personerna som satt i bilen häktade, misstänkta för olaga frihetsberövande. Åklagaren misstänker att flickan skulle föras till ett annat land för att giftas bort.

Den 11 juli, i dag, inleds häktningsförhandlingarna i Hudiksvalls tingsrätt. Åklagaren Christer Sammens vill sa samtliga personer häktade.

Läs också: Yngre man rånad i Söderhamn – påhoppad av ett gäng ungdomar

TV: Misstänkt kidnappning i Söderhamn – det här har hänt