Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missnöjet mot skolpolitiken växer

Det mullrar allt mer ute i byarna när beslutet om framtidens skola i Bollnäs kommun närmar sig.

- Folk måste vakna och börja engagera sig, säger Nina Pettersson från Kilafors.

Enligt ett av huvudförslagen hotas högstadieskolorna i såväl Arbrå som Kilafors av nedläggning, något de boende i kransorterna inte stillatigande tänker låta ske.

- Jag tycker att det är självklart att vi måste följa principen att ha skolorna där vi bor, säger Nina Pettersson.

Hon har själv barn i Kilafors skola och har nu på allvar insett vilket hot mot skolan i Kilafors som finns. Och hon är inte ensam.

Det blir allt fler insändare på lokaltidningens insändarsida som är kritiska och i går kväll höll en nybildad föräldragrupp som kallar sig "Rör inte framtidens skola, Arbrå – Vallsta, sitt första möte. Den 20 oktober har också intresseföreningarna Hanebo Framtid och Segersta Byalag kallat till stormöte om framtidens skola i Kilafors biograf.

- Jag tycker att det känns helt fel att vi ska behöva betala de ekonomiska problem som huvudsakligen skapats i Bollnäs, menar Nina Pettersson. Det är där som hela Gärdesskolan står tom och kostar en massa pengar. Varför ska man göra ingrepp i tio andra skolor för att rätta till de problemen?

Hon ger heller inte mycket för visionen om Campus Gärdet, och en enda högstadieskola i kommunen.

- Nu sitter politiker och tjänstemän i möte efter möte i stadshuset och resonerar kring tveksam eller direkt felaktig information, säger Nina Pettersson. Det kommer bara att sluta med ett nytt Brotorg eller ett nytt Kulturhus som kostar mycket mer än vad det var tänkt.

Värst tycker hon är känslan av att politikerna inte verkar särskilt intresserade av befolkningens åsikter.

- Det känns som att vi håller på att bli helt överkörda, säger Nina Pettersson.