Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misskötsel av Hällmyraområdet: Vem tar ansvar?

Finns det inte någon på Söderhamns kommun som kan ta ansvar för skötseln av Hällmyra och Hällåsenområdet? undrar signaturen Veteranskidåkare sedan 70-talet. Tekniske chefen på Söderhamns kommun, Ali Nefzi svarar direkt.

Annons

Efter att ha varit aktiv skidåkare sedan tidigt 70-tal så har man väl inte upplevt att Hällmyraområdet varit så dåligt skött som nu inför denna säsong vintern 2018-2019. Snöbrist må så vara, men det har även funnits snöfattiga vintrar tidigare men då har man i alla fall gjort det bästa av situationen och preparerat någon av slingorna och gjort dem åkbara, exempelvis 2,5 kilometer eller 1,7 kilometer. Det har alltid funnits någon kunnig och kvalificerad person anställd under alla tidigare år. Men nu tycks det inte finnas någon, trots att man från kommunen har haft en projektanställd person anställd sedan SM-veckan 2017 och som nu tycks ha slutat av någon anledning. Vad- och vem – beror det på, kan man ju fråga sig?

Läs också artikeln: Många besvikna på uteblivna skidspår – för lite snö säger kommunen

Här hade man en högt kvalificerad person med hög kompetens och som varit verksam på professionell nivå, såväl internationellt som nationellt, med stor erfarenhet inom skidbranschen i många år vad gäller både vallning, banläggning och skötsel av skidspår med bland annat pistmaskin.

Upp som en sol och ned med ett kraftig brak som en stor pannkaka har det blivit när det gäller skötseln av hela området efter den bejublade SM-veckan, ett område som är i behov av skötsel året om. SM-veckan, som blev en höjdare för hela Söderhamn och gav många ringar på vattnet PR-mässigt. Ett evenemang som kommunen naturligtvis skulle ha tagit vara på och vidareutvecklat inför framtiden och när det gäller bland annat hela Hällmyra- och Hällåsenområdet.

Förresten, vart tog bron vägen som tidigare knöt ihop hela området? En följetong som har slutat i noll och ingenting tycks det, efter fagra löften om att den skulle återställas. Varför köpte inte kommunen bron som redan fanns där tidigare och fungerade?

Läs också artikel: Skidbro försenas ytterligare – klubbarna besvikna: "Då försvinner den här vintern också"

Så bedrövligt och illa som det här sköts nu, har det aldrig varit under alla år. Man kan ju även ställa frågan, finns det egentligen någon kompetens hos den eller de som har det största ansvaret från kommunens sida och med rätta känslan som förstår och kan ta ansvar för hela den här uppgiften att få ordning på hela Hällmyra-Hällåsen området?

Veteranskidåkare sedan 70-talet

Svar direkt: Hej Veteranskidåkare.

Jag vill börja med att beklaga att du upplever området som ”dåligt skött”, men jag kan också instämma i vissa av de delar som du är kritisk mot. Jag tycker som du att vi borde kapitaliserat på och använt oss av den positiva vågen som kom med SM-veckan. Skidåkning är något som ligger varmt om hjärtat för många av oss.

Jag tänkte börja beskriva våra interna processer med kravställare och utförare och organisationsförändringar mm, men det löser inte problemet. Jag vill inte kommentera personalfrågor, hoppas att du har förståelse för det. Bron är en följetong som alla kunnat följa i media, jag har inbokade möten med byggentreprenör och leverantörer på fredagen den 11 januari.

Det jag kan lova dig är att vi kommer att bli bättre, min uppfattning är att vi har mycket hög kompetens inom organisationen bortsett från just spårtillverkning. Jag tillsammans KUS (kultur- och samhällsserviceförvaltningen) antar uppdraget och tar till oss av kritiken.

Med vänlig hälsning

Ali Nefzi, teknisk chef, kultur- och samhällsserviceförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons