Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missing People hade öppet hus

Missing People bjöd in till en så kallad anhörigdag på söndagen. Tanken var att de skulle utbilda och rekrytera nya medlemmar.
– Organisationen i Gävleborg är väldigt bra i dag. Men vi vill bli bättre och då behöver vi mer folk, säger Stefan Olsson.

Missing People är en organisation som hjälper till när människor försvinner. Bland annat söker de av områden både till fots, fordon och med hund. Organisationen är helt ideell och är helt beroende av att människor som ställer upp och hjälper till. Tanken med söndagens anhörigdag var förutom att rekrytera nya medlemmar men även visa upp vad organisationen gör och vad det innebär att vara en medlem i Missing People.

– Vi vill visa upp och informera om vår organisation. Tyvärr så kom det inte så många besökare i dag. Det ser oftast ut så. Människor är beredda att hjälpa till när det är skarpt läge men engagemanget finns inte riktigt där annars, säger Stefan Olsson som är verksamhetsledare för Missing People i Gävleborg.

Det fanns möjlighet att träna sin hund för spårning efter människor. Varför Missing People så gärna vill ha hundar säger organisationens hundansvarige Nicklas Mäntylä så här om:

– Om en människas doftsinne är ungefär som ett frimärke i storleken så är en hunds som en fotbollsplan. Hundar är verkligen ovärderliga när vi söker försvunna människor. Vi tränar och godkänner hundar inom Missing People och det är nog vårt bästa hjälpmedel, säger han.

Missing People har även börjat samarbeta med Röda Korset.

– Vi beundrar Missing Peoples samhällsnytta och deras engagemang. Den hjälpen vi kan erbjuda är en första vård av personer under sökningar. Sen kommer vi finnas på plats under sökningar och hjälpa människor i chock och så vidare, säger Alexander Helgesson som är gruppledare för Röda korset i Gävleborg.