Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade och hotade sitt ex när hon försökte fly – greps av polis

En 25-årig man misstänks för en rad brott efter att ett bråk uppstått mellan honom och hans före detta flickvän. Bland annat ska mannen ha misshandlat kvinnan när hon försökte fly undan.

Händelsen utspelade sig någon gång under måndagen och kom till polisens kännedom efter en anmälan om bilstöld – men när polisen nystade i det hela uppdagades en del annat.

– Kvinnan ringde in och sa att hon fått sin bil stulen, men det visade sig att det fanns en hel del mer i det här ärendet, säger Paul Edenström på polisens länskommunikationscentral.

Den 25-åriga mannen ska, förutom att ha tagit kvinnans bil utan lov, ha hotat henne till livet i samband med någon form av bråk. När kvinnan sedan försökte att fly undan ska 25-åringen ha greppat tag i hennes kind och släpat in henne i en byggnad.

– Mannen anhölls i sin frånvaro och vi fick tag på honom i Edsbyn under tisdagsförmiddagen. Gripandet gick lugnt till och han finns nu på polisstationen i väntan på en eventuell häktning, berättar Paul Edenström.

Den 25-åriga mannen är känd av polisen sedan tidigare och misstänks nu för en rad brott, bland annat misshandel, ofredande, olaga hot och stöld.