Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlad kvinna gömde sig på bensinmack – sambon greps i natt

På fredagsmorgonen larmade personal på en bensinmack i Gävle polisen när en misshandlad kvinna sökte skydd från sin sambo på toaletten. Mannen anhölls i sin frånvaro – och anträffades sedan berusad i Söderhamn under natten mot lördag.

Anmälan om misshandel kom in till polisen tidigt på fredagsmorgonen.

– Målsäganden hade kommit in på en bensinmack i Gävle och låst in sig på toaletten så personalen larmade polisen, säger Paul Edenström, vakthavande befäl vid polisen.

Polis ryckte ut till platsen, men kvinnans sambo, som misstänks för misshandeln, kunde inte anträffas. En polispatrull skjutsade kvinnan till akuten för kontroll.

– Man gör det också för att dokumentera eftersom hon har blivit misshandlad, säger Paul Edenström.

En åklagare kopplades in i ärendet och beslutade sig för att anhålla mannen i sin frånvaro och under natten mot lördag hittade polisen honom till fots på Köpmangatan i Söderhamn.

– Det var skönt att vi hittade på honom. Han var så pass berusad att det inte gick att höra honom, men vi ska göra ett nytt försök om några timmar, säger Paul Edenström vid 05-tiden på lördagsmorgonen.

Han är i inledningsskedet misstänkt för misshandel.

– I nuläget är det misshandel, men med sådana utredningar så måste man utreda hur länge det har pågått och då kan det bli fler rubriceringar, säger Paul Edenström.

Mannen och kvinnan är hemmahörande i Gävle.