Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandel efter bråk inom gäng

I somras hävdade en 31-årig Arbråbo att den 27-åring som är något av en ledare för gänget Formidos var med vid misshandeln av en 15-årig pojke i Söderhamn.

Men flera andra gav 27-åringen alibi och i helgen misshandlades 31-åringen av medlemmar i gänget.

Annons

Det var vid 21.30-tiden på lördagen som polisen kontaktades om att en man i Arbrå blivit nedslagen. Mannen visade sig vara en för dem välkänd person, nämligen den 31-årige Arbråbo som i augusti dömdes för ofredande och hemfridsbrott för att han varit in i den lägenhet i Söderhamn där två andra män misshandlade den 15-årige pojken.

I samma rättgång dömdes också en 29-årig Arbråbo och Formidosmedlem till fängelse för bland annat grov misshandel av pojken. 29-åringen förnekade under rättegången att han varit med vid misshandeln, men 31-åringen vittnade om att 29-åringen varit i lägenheten och tingsrätten fann 31-åringen mer trovärdig.

I polisförhör innan rättegången sa 31-åringen även vem den andre mannen som deltog i misshandeln var – nämligen den 27-årige Bollnäsbo som visat sig vara något av en ledare i Formidos. Men den uppgiften tog 31-åringen tillbaka i rätten.

I början av sommaren bar 31-åringen en tröja med Formidos-tryck och vid rättegången sågs han prata med andra medlemmar i gänget. Men sedan 27-åringen släppts på fri fot för en dryg vecka sedan är tydligen inte 31-åringen längre välkommen i gänget.

Efter han misshandlats, inte långt från sin bostad, på lördagskvällen berättade han att de två som slog honom sagt att de var från Formidos. Men 31-åringen sa också att de hade uppfällda huvor och att han inte kände igen dem. 31-åringen ville då inte medverka i en polisutredning om misshandeln.

31-åringen skadades inte allvarligt vid misshandeln.