Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandel efter bråk inom gäng

I somras hävdade en 31-årig Arbråbo att den 27-åring som är något av en ledare för gänget Formidos var med vid misshandeln av en 15-årig pojke i Söderhamn.

Men flera andra gav 27-åringen alibi och i helgen misshandlades 31-åringen av medlemmar i gänget.

Annons

Det var vid 21.30-tiden på lördagen som polisen kontaktades om att en man i Arbrå blivit nedslagen. Mannen visade sig vara en för dem välkänd person, nämligen den 31-årige Arbråbo som i augusti dömdes för ofredande och hemfridsbrott för att han varit in i den lägenhet i Söderhamn där två andra män misshandlade den 15-årige pojken.

I samma rättgång dömdes också en 29-årig Arbråbo och Formidosmedlem till fängelse för bland annat grov misshandel av pojken. 29-åringen förnekade under rättegången att han varit med vid misshandeln, men 31-åringen vittnade om att 29-åringen varit i lägenheten och tingsrätten fann 31-åringen mer trovärdig.

I polisförhör innan rättegången sa 31-åringen även vem den andre mannen som deltog i misshandeln var – nämligen den 27-årige Bollnäsbo som visat sig vara något av en ledare i Formidos. Men den uppgiften tog 31-åringen tillbaka i rätten.

I början av sommaren bar 31-åringen en tröja med Formidos-tryck och vid rättegången sågs han prata med andra medlemmar i gänget. Men sedan 27-åringen släppts på fri fot för en dryg vecka sedan är tydligen inte 31-åringen längre välkommen i gänget.

Efter han misshandlats, inte långt från sin bostad, på lördagskvällen berättade han att de två som slog honom sagt att de var från Formidos. Men 31-åringen sa också att de hade uppfällda huvor och att han inte kände igen dem. 31-åringen ville då inte medverka i en polisutredning om misshandeln.

31-åringen skadades inte allvarligt vid misshandeln.