Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missgynnas vindkraften?

Styrelsen för Hälsinge vindkraftförening klargjorde (18/10) några intressanta saker som visar att vi Norrland och framför allt i Dellenbygden bör nog fundera vad som är i görningen.

Annons

De skriver i sin insändare att allt som är emot vindkraft är felaktigt. Ni kan ju först göra en undersökning med orter i södra Sverige som fått stora etableringar av vindkraft runt sig om deras positivitet. Dessutom andra länders bakslag om fördelarna med vindkraft.

Men det intressantaste var ju; vi kan med stöd av Energimyndigheten fastslå att den vindel som produceras i Sverige till stor del ersätter kolkondenskraft i Danmark, Tyskland och Finland. Antingen genom att vi slipper importera kolkraft eller genom att Sverige exporterar vindkraft. Det betyder att Sverige skall hjälpa Tyskland då Angela Merkel lägger ner sin kärnkraft, de kan väl bekläda sina alper med vindkraft själv.

Alltså, även vindkraftsanhängarna i Hälsingland har förstått att det råder ingen brist på ström i Sverige, och framför allt inte i Norrland. Vi ska dock tillåta denna visuella miljöförstöring av vårt tidigare ömtåliga, natursköna och turistattraktiva landskap till förmån för 150 meter höga vindkraftverk för att sedan exportera denna fjuttiga elproduktion till Danmark och Tyskland.

Dessutom kommer Svensk elkraft att anpassas till övriga Europas elpriser ju mer vi blandar oss in i det globala elförsörjningsansvaret. Det vill säga vårt elpris kommer att drastiskt skjuta i höjden.

Hälsing med funderingar!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel