Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missbrukare kan få bo vid reningsverk

Turerna kring ersättningslägenheter för tömda missbrukarboendet Nyholmen i Ljusdal går vidare. Omsorgsförvaltningen vill bygga fyra lägenheter antingen i Åkerslund eller vid reningsverket i Sjulhamre. Men än en gång lutar det åt ett nej.

Ljusdals kommun har redan klart med två flyttbara hus i Näsviken som tidigare varit pensionärsbostäder och som tillsammans innehåller fyra lägenheter.

När kommunen försökt med liknande bostäder på exempelvis Bränta och i Åkerslund har närboende protesterat. Så det finns en hel del som talar för att det blir nej även denna gång.

Även om Anders Berg inte vill gå närmare in på frågan innan han skrivit sitt tjänsteyttrande inför bygg-, miljö- och räddningsnämndens ärendeberedning på onsdag, säger han att det blir svårt att ge positivt förhandsbesked nära återvinningsanläggningen i Åkerslund och vid jord- och grushögarna nära reningsverket i Sjulhamre.

Socialsekreteraren Göran Kring hoppas att politikerna hjälper till för att lösa frågan.

– Vart vi än vänder oss blir det protester och det blir det säkert nu också. Men får inte dessa människor ett boende blir de uteliggare och då uppstår problem med att de söker sig till exempelvis källarutrymmen när det blir kallt. En, alternativt två, har redan svårt att hitta tillfälligt boende.