Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missar kan undvikas

Åtgärder och satsningar kan vara rätt tänkta, men ändå bli fel i slutänden på grund av att man missat att höra med dem de berör. Det anser Olov Drebäck i Alfta. Han har två exempel.

Under flera år har Olov Drebäck påtalat att backen vid järnvägen upp mot Sunnangården, Gamla Anneforsvägen, har varit allt för brant. Det har varit svårt att se bilar vid starkt solsken och trångt vid möten.

Nu har backen planats ut och är inte lika brant längre. Det finns även en bänk utsatt, där man kan stanna och vila.

Olov Drebäck tycker det är bra att backen äntligen har planats ut och det finns en ficka för bilar om det blir möten.

– Men man har missat att göra en trottoar, trots att det finns mark för det. Det hade vi i lokala handikapprådet och kommunala pensionärsrådet kunnat påtalat om vi hade fått vara med och säga vårt under arbetets gång, menar Olov Drebäck.

Ett annat exempel är ett 100-tal stolar som har köpts in till Sunnangårdens samlingssal. Olov Drebäck menar att även här borde handikappråd och pensionärsråd kunnat fått vara med och sagt sitt.

De nya stolarna är för låga och därmed svåra att ta sig upp ifrån. De remmade stolssitsarna är obekväma. Nu får man ta med sig stolsdynor för att stolarna ska kunna bli bekväma, menar Olov Drebäck.