Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Missade tåg till Bollnäs

En kvinna i Bollnäs bör få ersättning för en hotellnatt och en tågbiljett i samband med ett försenat flyg från USA. Det anser Allmänna reklamationsnämnden.

Kvinnans flyg med det holländska bolaget KLM från Chicago till Amsterdam var försenat och flygbolaget bokade om henne på ett plan till Stockholm, som gick nio timmar senare. Då blev det för sent att fortsätta med tåg till Bollnäs och hon fick övernatta på hotell i Stockholm – och boka ny tågbiljett dagen därpå.

Kvinnan har begärt ersättning för detta samt ytterligare 600 euro i kompensation. KLM anser att den ersättning som redan har betalats ut för matkostnader (140 kronor) är tillräcklig, men Allmänna reklamationsnämnden rekommenderar nu KLM att ersätta Bollnäskvinnan med ytterligare 1 559 kronor för hotell- och tågkostnader.