Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miss Li till Humlas festival

/
  • När Humla kulturförening för femte året i rad arrangerar Vis och popfestival på Rosehills är Miss Li det största affischnamnet.

Kritikerrosade Miss Li blir det stora dragplåstret när Humla kulturförening för femte året i rad ordnar Vis- och popfestival på Rosehills i Ljusdal.

Annons

– Hon kommer nästan inte att spela någonting i år så det känns bra att hon kommer hit. Hon är namnkunnig och genom att boka henne kan vi också visa upp andra, mindre kända artister, säger Mikael Johansson från Humla Kulturförening.

Sångerskan från Borlänge släppte debutplattan Late night heartbroken blues 2006 men det stora genombrottet kom först ett år senare genom duetten Om du lämnade mig nu, som hon spelade in tillsammans med Lars Winnerbäck. Senare i år planerar den produktiva Miss Li att släppa sitt sjätte album och Mikael Johansson är glad att Humla lyckats boka in en spelning innan dess.

Men trots att stora artister som Miss Li – eller förra årets bokning av Eldkvarn – är viktiga för publiktillströmningen ligger fokus precis som tidigare år på lokala artister, ett koncept som Mikael Johansson vill fortsätta med.

– Vi har ett kontaktnät bland de lokala artisterna och ett bra samarbete med Estrad. Det är viktigt att det finns ett lokalt ställe att komma och spela på.

I år firar festivalen femårsjubileum och sedan starten 2008 har arrangemanget gått från att vara en renodlad visfestival till en popcirkus med allt från visor till rock. Också i år blir det musikalisk bredd med Hellsingland Underground, Tommy Nilsson och Törnbacks-Anners på samma kväll.

Mer läsning

Annons