Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miss Li efter Ljungströms bortgång: "Aldrig träffat nån så intelligent"

Borlängeartisten Miss Li medverkade i "Så mycket bättre" 2012 med den nyligen bortgångne Olle Ljungström. Hon hyllar den inflytelserika popartisten.
"Jag har aldrig träffat nån så intelligent och brilliant person som Olle! Han var som en magnet som man drogs in mot och inte kunde få nog av!" skriver hon i ett sms.

De både medverkade i den tredje säsongen av "Så mycket bättre" med Darin, Maja Ivarsson, Magnnus Uggla, Pugh Rogefeldt och Sylvia Vrethammar. Miss Li gjorde Ljungströms "Nåt för dom som väntar" medan Olle valde "Om du lämnade mig nu" som den låt av henne som han sjöng. Hennes tolkning av hans låt gjorde Ljungström mållös.

Sedan gjorde de även en duett på Ljungströms låt "Som man bäddar". Miss Li säger att de höll kontakten även efter inspelningarna av programmet.

"Efter Så mycket bättre pratade vi ofta långa samtal i telefonen. Livet och döden. Sista tiden var han dock väldigt krasslig och vi hade tyvärr ingen kontakt sista åren! Men jag har saknat att höra hans röst och fullkomligt intelligenta inlägg om allting! När han sa nånting så tänkte jag alltid "varför kom inte jag på det där". Så var han. Helt orginell. Det finns ingen som kommer kunna ta hans plats i svensk musikhistoria. Eller i våra hjärtan" skriver hon i ett sms.

Se Miss Li och Olle Ljungströms duett av "Som man bäddar".

Läs mer: Popartisten Olle Ljungström är död