Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minst två vill köpa Vi skola

Minst två intressenter är kvar i budgivningen om nedlagda Vi skola i Ljusdal.

Enligt Pär Berglin på Mäklarringen, som har försäljningsuppdraget från Ljusdals kommun, är det främst en byggare samt privatpersonen och före detta Ljusdalsbon Puck de Keiser som är intresserade och som har lagt bud runt de 325 000 kronor som varit utgångspriset.

Den sistnämnde har tidningen skrivit om när han sagt att han vill starta boxning i Vi skola som han själv gick i som barn. Puck de Keiser driver för närvarande boxningsverksamhet i Hallonbergen, Stockholm.

Såväl Pär Berglin som kommunens fastighetschef Ivan Halvarsson tror och hoppas att köpekontrakt inom kort kan skrivas med den som bjuder högst.

– Det viktiga är att köparen ser till att fasad och annat förskönas, säger Ivan Halvarsson.

Kommunen har ändrat detaljplanen för Vi skola och dess omgivning. Så nu kan bostäder, handel och kontor inrymmas på området. Bland annat tillåter planen ett nybygge bakom skolan som närboende har försökt stoppa under planförfarandet.

– Vad jag förstår är det väl lägenheter som är aktuella om det inte blir boxning i Vi skola, säger Ivan Halvarsson.