Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minns alltid M-hyckleriet

Det är inte sysselsättningsgraden som avgör storleken på en pension utan inkomsten under de år som pensionsgrundande, för det andra är pensionen en uppskjuten lön. Det är något som inte M vill erkänna.

Thomas Böhlmark (MUF) blandar friskt i sin insändare (12/5) som svar på min insändare (7/5). För det första är det inte sysselsättningsgraden som avgör storleken på en pension utan inkomsten under de år som pensionsgrundande, för det andra är pensionen en uppskjuten lön. Det är något som inte M vill erkänna. Jobbskatteavdraget betalar pensionärerna genom att betala högre skatt än den som arbetar och han har tydligen glömt att statsminister Reinfeldt har sagt nej till att frysa lönen för dem som sitter i riksdagen vid nuvarande nivå som S vill. I stället höjer han deras lön med 30 000 kronor. Jag tror också att han har glömt att pensionärerna får sänkt pension med 4 procent och att det beslut som gav en skattelättnad med 3 500 kronor för en pensionär också gav hans partikamrat T Tobé 13 500 i skattelättnad.

Ove Ericsson (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel