Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnet av en eldsjäl hedras

Unga musikanter som på olika sätt fick stöd av Mats Nylander, kommer att hylla minnet av honom genom en konsert på biografen i Delsbo.

Annons

Sedan början av 2000-talet arbetade Mats Nylander som fritidsledare, med bas på Delsbo fritidsgård. Han hade ett brinnande intresse för såväl unga som vuxna med sociala problem. Både i Dellenbygden och i Hudiksvall var han ett känt ansikte.

I september i fjol avled han efter en längre tids sjukdom.

Lördag den 29 mars kommer en minneskonsert att hållas på biografen i Delsbo, med unga musikanter som Mats Nylander hjälpte med spelningar och på olika vis stöttade i livet.

– Vi gör det här av den anledningen att han hade stor inverkan på många härifrån, säger Mattias Eliasson.

Han är en av initiativtagarna till minneskonserten och kommer själv vara med och uppträda där. Förutom det band som han själv är med i, är ytterligare några band är redan klara. Men exakt hur många det blir som kommer att vara med på biografen den 29 mars är ännu inte helt bestämt.

– Intresset är stort och man vill inte neka folk. De som vill spela och hylla honom ska så klart få vara med, säger Mattias Eliasson.

Han understryker att det inte kommer att vara fokus på det sorgliga.

– Utan det ska vara en kväll i hans ära. Och man kommer kunna tända ljus på plats, säger Mattias Eliasson.

Alla intäkter från inträdet kommer oavkortat att gå till Majblommekommitténs arbete, där Mats Nylander var deltaktig.