Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Rolf Birath

/

Efter en lång tids sjukdom har Rolf Birath avlidit i en ålder av 74 år.

Annons

Rolf Birath växte upp i Järvsö där han genomgick folkskola och senare realskola i Ljusdal. Han började i unga år intressera sig för fotografering och att måla tavlor. Han genomgick en målarkurs för den kände hälsingekonstnären Bengt Ellis.

Efter realexamen blev fotografering ett allt större intresse. Efter fotografutbildning, i samband med värnpliktstjänstgöring på I 6 i Kristianstad, fick Rolf anställning som fotograf på dåvarande Hälsinglands Tidning (HT). Senare blev han reporter och lokalredaktör i Järvsö.

Sedan följde anställningar på tidningen Ljusnan i Bollnäs samt på Nya Norrland i Sollefteå och lokalredaktionen i Örnsköldsvik.

Flyttlasset gick senare söderut till Norrköping och tidningen Folkbladet Östgöten och slutligen till DN:s förortsredaktion i Marieberg, Stockholm, där han verkade som reporter och redigerare fram till sin pensionering år 2000.

Rolfs stora intressen, vid sidan av sitt arbete och efter pensioneringen, var fritidshuset i Säljesta, Järvsö, lingonplockning, lyssna på musik, jazz och blues, och ibland läsa en god bok.

Vi är många, både i släkt och vänkrets, som känner en djup saknad efter Rolf. Han ägde ett stort intresse för möten med människor, hade en speciell humor och en generositet som vi alla kommer att minnas.

Rolf Biraths närmast anhöriga är dotter, son, före detta hustru, syster, svåger, bror och systerson.

Fred Birath

Mer läsning

Annons