Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Lars Björklin

/

Lars Björklin, Bollnäs, avled hastigt den 31 maj i en ålder av 60 år.

Annons

Han var född i Arbrå och växte upp tillsammans med sina fyra syskon, som under alla år haft en nära och sammansvetsad relation.

1966 flyttade familjen från Arbrå till Röste. Lars gick högstadiet på Granbergsskolan och läste sedan tvåårig social linje vid Torsbergsgymnasiet.

Militärtjänstgöringen gjorde han som plutonsbefäl på I14 i Gävle.

Lars inledde sitt yrkesliv på Roos Byggmaterial i Bollnäs. 1975 flyttade han till Stockholm och utbildade sig till busschaufför hos Stockholms Lokaltrafik, där han också arbetade som busschaufför under en period.

När han återvände till Bollnäs började han köra sjukhusets matbil. Han har även arbetat som busschaufför åt Wasatrafik i Bollnäs under flertalet år.

Vid sin bortgång arbetade Lars på Svenska Fönster i Edsbyn, där han hade varit anställd i totalt 14 år.

Sommaren 1976 träffade han Eva Johansson från Alfta. Tillsammans byggde de upp ett tryggt hem till sina fyra barn.

De gifte sig i Skänninge kyrka våren 2009. Förutom fyra barn har de även hunnit med att få fyra barnbarn.

Lars var väldigt aktiv i olika sammanhang. Jakt var ett stort intresse, därav var hösten en favorit bland årstider.

Lars och familjen hade flera jakthundar genom åren och han jagade älg, men framförallt småvilt och fågel. Han var också starkt drivande och ordförande i Arbrå Jaktskytteklubb i över 25 år.

Bandy och Bollnäs GIF var ett annat stort intresse där han var en hängiven bandysupporter. Bandy var ett givet samtalsämne vid fikabordet, såväl hemma som på jobbet.

Lars gillade att röra på sig. Förutom många och långa promenader i skogen sprang han Stockholm Maraton fem gånger och på senare år cyklade han även Vättern Runt vid sex tillfällen.

Som person var Lars otroligt hjälpsam och mycket händig. Han ställde alltid upp och hjälpte till där det behövdes och för många var han en trygg punkt som alltid fanns till hands.

Hans närmast anhöriga är makan Eva, barnen Anders, Peter, Åsa och Markus med respektive, barnbarn, mor och syskon med familjer.

Familjen           

Mer läsning

Annons