Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord, Anna-Märta Johansson

Häromdagen så stannade tiden upp en stund. Jag nåddes av sorgebudet, att Anna-Märta Johansson hade lämnat jordelivet. Hon fick ett långt och händelserikt liv.

Annons

När jag var liten flicka sprang jag ofta till Anna-Märta och hälsade på. Där blev jag alltid vänligt mottagen och fick jag inte nybakade bullar fanns det alltid att plocka upp något gott ur frysen. Hos henne fanns det alltid tid att få sitta och prata under en fikastund.

När jag senare blev lite äldre så lärde hon mig att brodera. Vi var med i syföreningen Östergränds Bygdegård. Vi gick vävkurs och växtfärgningskurs tillsammans. Samtidigt började vi dansa gammeldans som engagerade oss både två.

Jag växte upp och flyttade från Hagafjärden vilket innebar att den täta kontakten tog slut. Anna-Märta fortsatte att ihärdigt brodera vidare och alltid ha nybakat bröd hemma. Trots både sjukdomar och värk den senare delen av hennes liv.

Även Anna-Märta flyttade, men i närområdet, då Pelle tog sin Anna-Märta och flyttade till det enormt vackra fiskeläget Kuggören.

Jag var till dem och firade Anna-Märtas jämna år. Vi sågs även när hon fyllde 80 år, då bodde hon i Näsviken, på Rosenborg.

Nu gör hon sin sista resa, och jag önskar henne få vila i frid.

Tack för allt.

Maria Johansson

Mer läsning

Annons