Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Ulrika Carlsson, Alfta: En sann ekumen med hängivet engagemang

Ulrika Carlsson har efter en tids sjukdom lämnat oss och vi vill med de här raderna teckna ett minne av henne.

Hon föddes 12 mars 1947 i Burseryd i Gislaveds kommun. Efter sin realexamen 1967 började hon arbeta som kontorist i Gislaved och Göteborg.

Hon blev så småningom en av medarbetare på Wettershus, en ekumenisk kristen retreatgård söder om Gränna.

Så ledde vägarna henne upp till Alfta och arbete på Alfta kurhem där många mött henne i olika sammanhang. Här var hon i 20 år och vi minns henne som noggrann och med stort ekonomiskt ansvar i allt hon gjorde.

Ulrika var en sann ekumen med ett hängivet engagemang i många församlingar. Under många år har hon tjänstgjort som kyrkvärd i Alfta kyrka. Hon startade också upp Stickcafé och Gubbgöra på Centrumkyrkan i Alfta, där kvinnorna stickade kläder och gubbarna lagade leksaker. Allt skickades till pastor Raivo som varje vecka besökte de svårt utsatta familjerna i Riga genom Erikshjälpen.

Hon var själv med på flera resor till Lettland och delade ut gåvor till familjer.

Hon ordnade också lotterier och stod med stor uthållighet med bössa för att samla in pengar till olika hjälporganisationer bland annat för Erikshjälpen, Lutherhjälpen och Hoppets stjärna. Tänk så många barnhem och hem som tack vare hennes iver fått hjälp till ett bättre liv. Ett fantastiskt livsverk!

Ulrika såg människan, alltifrån gästen på Alfta rehab till tiggaren utanför affären och det är många flyktingar som hon tagit under sina vingars beskydd. Hennes hjärta rymde värme och stor omsorg om den utsatta medmänniskan.

Hon månade om äldre och ensamma och gjorde många hembesök.

Varje julafton under senare år gick hon till Sunnangårdens olika gruppboenden och läste julevangeliet i dagrummen.

2011 fick Ulrika Lions ledarstipendium för allt sitt ideella arbete och hon tog emot det i samband med luciakröningen i Alfta kyrka.

Ett liv kan levas på så många olika sätt. Ulrika valde att leva sitt liv i hjälpsamhet för behövande människor.

Hon lämnar ett stort tomrum efter sig och hon fattas oss...

Många vänner genom

Marianne, Isa och Åsa