Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Tomas Hassel, Bergsjö: "En omtyckt och pålitlig arbetskamrat"

Anställda på Sjölins Smide AB i Hudiksvall nåddes för några dagar sedan av ett sorgebesked – arbetskamraten Tomas Hassel hade avlidit efter en tids sjukdom. Han blev 61 år.

Tomas var född i Bergsjö där han också bodde vid sin bortgång. Efter skolan började han arbeta hemma i Bergsjö, bland annat på pappans smidesverkstad. Den 27 april 1987 fick han anställning på Sjölins Smide. Han arbetade på både smides- och tillverkningsverkstaden och ute på olika byggen blev det både smide och betongmontage. Det var tidigare ägaren Rune Hed som anställde Tomas som blev kvar i företaget i nästan 34 år.

Vi kommer att minnas Tomas som den med glimten i ögat som alltid hade en bra kommentar eller finurlig lösning på alla utmaningar han ställdes inför. Han utstrålade ett lugn och var omtyckt av sin omgivning. De sista åren arbetade Tomas mestadels som montör, ofta på lite kluriga projekt där hans kompetens och personlighet kom väl till pass.

Han var en omtyckt och pålitlig arbetskamrat, reko och ärlig både i arbetet och privatlivet. På sidan om arbetet hade han ett stort intresse för gamla bilar, mc och traktorer. Han tillverkade också en egen bandsåg för att kunna såga stockar på en meter i diameter. Dessutom tillverkade han själv en stubbfräs.Han tyckte om att resa och gjorde flera långa resor ensam, bland annat till Mexico, USA och Thailand.

Vi har förlorat och sörjer en god arbetskamrat.  

Arbetskamraterna på Sjölins Smide AB genom Håkan Persson