Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Thore Larsson, Söderhamn

Thore Larsson, Söderhamn, har avlidit. Han föddes 15 november 1928 i Knätten, Överhogdals församling i Härjedalen.

Han växte upp med sin mor och morföräldrar på en fäbodvall under knappa förhållanden.

Hans far hade varit med om en olycka och skadat huvudet och blev ansedd som tokig efter detta. Det visade sig efter många år att han hade en hjärntumör. De tappade kontakten när min pappa var liten.

1936 började Thore i skolan i en by som heter Vitvattnet. Han fick gå genom skogen i fyra kilometer obanad väg samt en kilometer efter landsvägen.

Hösten 1937 flyttade farmor och pappa till Överturingen där farmor träffat en ny man vid namnet Evert. Där fick de det mycket bättre.

Pappa började i skolan i Överturingen och gick sex år i folkskolan. Han fick stipendium och en kostym av sin lärare och kunde då fortsätta i den högre folkskolan.

Under skolåren var han aktiv inom idrotten och åkte skidor och spelade fotboll.

Efter skolan jobbade Thore ett par år i skogen. Sen började hans bana inom Iivsmedelsbranschen och han jobbade i olika affärer. Han fick i samma veva besvär med ledgångsreumatism.

1952 ryckte han in till I14 Gävle, Kungliga Hälsingeregementet mob.detalj.

1953 fick han anställning vid Hakonbolagets kontor i Söderhamn.

Under sommaren 1953 träffade Thore sin blivande fru, Inga-Britt. 1954 gifte de sig och senare samma år föddes sonen Leif. 1956 föddes dottern Eva.

1960 flyttade han till Stockholm och jobbade åt SAMFOD, men trivdes inte där. Flyttlasset gick då till Östersund där han fick jobb som försäljningschef på ICA-kontoret. Där blev han kvar i tre år.

Därefter blev det flytt till Sundsvall och jobb som försäljningschef på Coronabröd.

Sonen Leif dog tragiskt i en bilolycka 1977.

1982 såldes lcabagarna till AB Skogaholmsbröd där Thore blev erbjuden jobb som platschef. Där jobbade han kvar till 1988 när han gick i pension, 60 år gammal.

Han flyttade tillbaks till Söderhamn där han tillbringade mycket tid i fritidshuset i Utvik. Han var väldigt intresserad av odling och var aktiv inom trädgårdsodlarna.

Han hade även en liten stuga i Järvsö efter sin fars släktingar där han var på vinterhalvåret. Han hittade igen sin far 1959 och fick träffa honom men tyvärr gick han bort ett år senare.

Thore var aktiv och satt med i styrelsen i bostadsrättsföreningen där han bodde i många år. Han fick två barnbarn som han tillbringade mycket tid med när de var små.

Thore har alltid varit intresserad av all sorts sport, han spelade tennis, cyklade och åkte skidor. Han var en omtyckt chef, vän och medmänniska.

Han var intresserad av det mesta som hände ute i världen och här hemma. Han var mycket social och tyckte om att diskutera med gammal som ung.

De sista cirka 15 åren av sitt liv har han lidit av diverse sjukdomar. Han blev rullstolsbunden, men kämpade på så gott det gick. Han skaffade sig en eldriven rullstol som han hade mycket glädje av.

Den sista tiden i livet hade han mycket svår värk. Han hamnade på Västerbacken de sista veckorna och avled där 20 maj 2016.

Eva,

dotter