Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Stig Öberg, Edsbyn

Måndagen den 7 september fick jag brev ifrån Karin Öberg, där hon talade om att hennes älskade make Stig hade fått lämna jordelivet.

Karin och Stig hade i unga år varit lärare i Norra skolan, Edsbyn.

Jag kom in i deras liv genom att jag två vintrar, 1956-1957, arbetade som hembiträde hos den och tog hand om deras son Lars som då var en liten lintott.

Familjen bodde i det gula huset, mittemot Espes. Tre lärarfamiljer bodde i huset. Vi har hela tiden haft fin kontakt genom alla år, både telefonsamtal, brev och kort, trots att jag tidigt flyttade från Edsbyn.

Karin och Stig flyttade senare till Frösön, där de fortfarande bor. Lars bor i dag i Luleå.

Jag minns Stig med mycket humor, en underbar personlighet.

Ett exempel var när sotaren hade varit där för att fixa vedpannan och jag fick sot i ansiktet när jag rengjorde efter sotaren. Stig kom hem från skolan och frågade Lars vad sotaren hade gjort med Tatta. (Ingen vet varför jag fick heta så, och ingen vet fortfarande). Lars svarade att sotaren hade pussat Tatta. Jag glömmer aldrig Stigs skratt.

Tack Stig för att ha fått träffa dig, och din underbara familj under alla år.

Vännen Wiwianne Nykvist (Fredriksson), Eksjö