Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Sivert Norman: En snäll och generös man som kunde det mesta

Sivert Norman föddes 1934 i Glimsta Hög.När han var 13 år förolyckades hans pappa Johannes och Sivert och broder John växte upp med mamma Märta.

De bodde då i Åsak och Sivert gick tidigt börja att hjälpa till med försörjningen. Han fick arbete som smed hos Wixner i Hällsäter och i det yrket fortsatte han sedan hos Sjölins smide i Hudiksvall.

Några år körde han även grävmaskin runt om i Hälsingland. Han var behjälplig på Tunbacka servicehus under en tid.

1956 gifte han sej med Birgit och de firade 64-årsjubileum nyligen. De fick två barn Stig-Uno och Marie, och tre barnbarn

Sivert hade många fritidsintressen bland annat fiske, sommarstugan och han brukade hjälpa samerna i Brändåsen Tännäs med renskiljning med mera.

Rumsta Forsa blev deras hem under många år, men det hemska hände att huset brann ner till grunden medan de var hos en granne. 29 grader kallt och allt var borta. Grannarna hjälpe dem med boende, men de byggde inte upp huset utan flyttade till Lantmätaregatan där de trivdes bra och där han också bodde då han avled.

Sivert var en mycket snäll och generös man som kunde det mesta. Pigg och glad. Hans fiskrätter och annan mat var uppskattat och hans surströmmingsinläggning går inte jämföra med andra.

Grannarna på Lantmätaregatan kommer att sakna sin bastukompis på fredagarna.

Sivert sörjes av Birgit, sina barn och barnbarn.

Vi saknar dej Sivert.

Din kusin Maj Anita