Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Roland Broberg – han kunde lösa problem som andra gick bet på

En stor Enångersprofil, Roland Broberg, har avlidit i en ålder av 81 år.

Som ung, i pojklagsåldern, spelade han fotboll i Enånger. Som 18-åring gick han över till Ljusne AIK, och laget blev Norrlandsmästare 1957.

Året därpå återvände Roland till moderklubben Enångers IK. Han spelade första matchen på Nya Brovallen och gjorde de två första målen där. Senare spelade han både med Marma och Iggesund innan han varvade ner med korpfotboll på 1970-talet.

Roland gick verkstadsskola i Ljusdal och jobbade därefter som resemontör runt om i Sverige, innan han i augusti 1971 startade företaget Brobergs Rör – ett företag som med åren kom att bli lite av en institution i Enånger.

Roland Broberg var känd för sin yrkesskicklighet, och kunde lösa problem som andra gick bet på.

Det största projektet företaget hade, tillsammans med Ivar Andersson AB, var fritidshusområdet i Långvind där det planerades för 440 tomter. Brobergs Rör byggde upp vattenverket och drog vatten till hela området och VVS till fritidshusen.

Efter närmare 35 år sålde Roland Broberg företaget till Norrbys Rör i Hudiksvall, och 67 år gammal pensionerade han sig.

Dock fortsatte han att jobba i liten skala i ytterligare några år.

Jag och Roland träffades på dans, och vi gifte oss 1979. Tillsammans fick vi två barn, Linda och Fredrik, och trots att vi skilde oss efter många år tillsammans, så fortsatte vi vara goda vänner genom hela livet. Roland har två barn sedan ett tidigare äktenskap, Anders och Anette, som jag har god kontakt med.

Tillsammans med familjen tillbringade han gärna tid i stugan i Rävlen, ute med båten, i fjällen eller ute i naturen där labradoren Perry var ett troget sällskap. Trav, dans, resor och umgänge med andra människor var andra stora intressen.

Intresset för fotboll behöll Roland genom hela livet – när han hade tid över gick han gärna på Enångers hemmamatchen på Brovallen. Han förde också vidare fotbollsintresset till sonen Fredrik.

Cajsa Broberg