Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Nisse Dahlberg, Ljusdal: "Person som alltid var snäll, glad och hjälpsam"

Maggie Ström minns sin vän, travtränaren och kusken Nisse Dahlberg, som tränade familjens häst Lormex till stora framgångar.

Nisse Dahlberg kom till vår räddning när min man Erik Ström blev sjuk. Vi hade en vältränad travhäst, Lormex, som Erik fött upp.

Nisse hade kommit hem från Stockholm där han arbetat åt travkusken Tommy Hanné och tog nu hand om Lormex.

Han startade hästen i uttagningslopp för Amatör-SM på Hagmyren i Hudiksvall och vann. I augusti 1993 åkte vi 75 mil till Boden, där en häst från varje travbana i Sverige deltog, och där Lormex representerade Hagmyren. Vår häst vann det första loppet och blev trea i det andra.

5 september 1993 reste vi 90 mil söderut mot Malmö och Jägersro. Nisse körde Lormex i Sveriges största amatörlopp "K.G. Bertmarks Minne". Hästen kom tvåa och kammade hem 50 000 kronor. Och det inför 20 000 personer då det stora derbyt kördes samma dag.

Det blev många mil det året. 18 september samma år for vi 68 mil till Åby travbana i Göteborg där hästen kom 4:a.

Jag minns Nisse Dahlberg som en person som alltid var snäll, glad och hjälpsam – och vi har många fina minnen tillsammans.

Maggie Ström