Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Nils Grundström, Forsa: En ledargestalt som höll ihop gänget

Torsdagen den 23 april somnade Nils Grundström in i sitt älskade hem i Björkmo i kretsen av sina närmaste, efter en lång ojämn kamp emot sin sjukdom.

Nils hade för några månader sedan på sitt lugna och vänliga sätt förberett sina vänner på att sjukdomen tagit sitt slutliga grepp över hans kropp.

Våra vägar  har korsats sen barndomen på skilda sätt i olika sammanhang. I början av 80-talet fick vi chansen att medverka i olika teater- och revyprojekt i Hudiksvall och Forsa.

Klångstagänget blev ett begrepp och som har fortsatt träffats under alla år. Nisse var en ledargestalt som höll ihop gänget, i vått och torrt, i glädje och sorg.

Bogäspe på Blaxås var också ett teaterprojekt som vi medverkade i. Många minnesvärda föreställningar spelades på Hudiksvalls teater samt även en turné.

I många andra sammanhang samarbetade vi bland annat som förtroendevalda ledamöter i Forsa församling.

Att ha Nils vid sin sida när det gällde att besluta och driva stora och små byggprojekt i kyrklig miljö, innebar  också välgrundade beslut.

Inom SPF seniorerna var Nils verksam såväl lokalt som revisor på distriktsnivå och han fick  i dessa sammanhang många nya vänner.

Nils snickeriuppdrag var många och i hans lilla verkstad i Björkmo tillverkades både fönster och dörrar, bord och stolar till beställarnas förtjusning.

Frågade man Nils om han kunde tänka sig att skänka något pris till lotterier, så vips levererade  han en elegant barnstol eller något annat fint i trä.

Vi minns Nils med glädje och ljusa minnen.

Tack för Din vänskap

Lars-Olof Widell