Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Nils-Erik Olsson, Söderhamn: En medmänniska med stort hjärta och humor

1928 föddes Nils-Erik Olsson i det hus på Åsberget där han 93 år senare nyss tog sitt sista andetag. Det är få förunnat att få nästan ett helt sekel på jorden, och Nils-Erik fyllde sin livstid på ett sätt som kommer att leva länge i minnet hos oss som varit honom nära.

För 68 år sedan träffade han sin fru Nancy. De två delade nästan ett helt liv tillsammans och fick två söner Göran och Mats. Med Nancy delade han också ett varmt engagemang i Equmeniakyrkan. Somrarna tillbringade de ofta i stugan på Humlegårdsstrand. Nils-Erik var en påhittig person med många gåtor på lur. Samma finurliga sida hos honom gjorde att han sällan missade ett tillfälle för ordvitsar – ett arv som förvaltas flitigt av yngre generationer.

Han hade ett gott musiköra och intresse för såväl klassisk musik som jazz. Därtill var idrottsintresset stort, och han var en hängiven bordtennis- och basketsupporter. Han var vetgirig och allmänbildad, vilket kom väl till pass både som lärare och politiker. Inom politiken fanns han för dåvarande Folkpartiet i kommunfullmäktige och landstinget, och då viss tid som landstingsråd. Nils-Erik var mycket intresserad av samhällsutvecklingen och diskuterade gärna sånt med oss.

Hans stora humor och lust att spexa märktes tydligt när han var tomte eller inte minst som Clownen Nicke på midsomrarna vid Equmeniakyrkans sommarhem Källvik. Hans stora lust att träffa människor gjorde att han gärna hjälpte till på kyrkans språkkafé som riktade in sig mot asylsökande. Här ledde han också under flera år en studiecirkel i musiklyssning där han blandade musikhistoria och lyssning. Det är så vi kommer att minnas honom, en medmänniska med stort hjärta och humor. Vår make, pappa, farfar, svärfar och vän.

I saknad men också med ljusa minnen,

Familjen