Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Monica Sörell-Lövgren: "Minns hennes skratt och gnistrande ögon"

Monica Sörell-Lövgren, född och uppvuxen i Korskrogen, har avlidit. Här skriver hennes morbror Dan Walther en text om betydelsen hon hade för familjen.

Jag var 5 år när Monica föddes, skulle fylla 6.

Det var stort förstås, även om jag från början kände mig lite tjurig eftersom jag skulle få konkurrens inom familjen och inte vara minstingen längre, men det gick över snabbt. Tror jag kände mig lite stöddig som morbror och känslan av storebror var också stark.

Hon var ju så söt, pigg och glad, så hon var inte svår att tycka om.

I mer vuxen ålder flyttade hon till Gävle. Utbildade sig till sjuksköterska och senare distriktsköterska. Träffade Janne och de blev snabbt ett par med hus och sommarstuga.

Hennes skratt och gnistrande ögon är det många som beskrivit som smittande och glädjespridande, det kommer jag att minnas särskilt.

Även det engagemang och det fina stöd hon var genom livet. Inte minst på senare år när min svåger gick bort, och vårdades på lasarettet i Gävle den sista tiden i livet, och fick besök av Monica varje dag. Tillsammans satt vi vid hans sida mot slutet. Det är sådant man minns med värme, kärlek och respekt.

Min storasyster Britt-Marie, din kära mamma, ni stod varandra så nära. Hon har nu tagit emot dig med öppna armar och många med henne.

Det är svårt att hitta trösterika ord. Till dig Janne vill jag säga att du och Monica hade det som många söker i livet, riktig sann kärlek till varandra. Det har ni själva vetat om, men det bevisas också genom vad ni tillsammans gått igenom i livet. Hoppas du tänker på det ibland och känner tröst i det. Lägg den känslan som varm balsam intill ditt hjärta och bär det med dig.

Blott människor vi är, som vandrar här, en stund på jorden.

Vi ska för alltid minnas Monica med kärlek och värme.

Morbror Danne

Dan Walther, med familj.