Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Mille Järverud, Ljusdal: "Var en ryggrad i Ljusdals flygklubb"

Millerd "Mille" Järverud från Ljusdal var flygintresserad från tidiga barnår. Här skriver Ljusdals flygklubbs ordförande Ulf Jonsson om hans betydelse för verksamheten.

Vi har nåtts av det sorgliga beskedet att vår mångårige flygarkamrat har startat sin sista resa upp bland molnen.

Mille fångades av flygarintresset redan som ung och det följde honom genom hela livet. I Ljusdal var han med och grundade Ljusdals Flygklubb 1960 och har sedan klubbens 30-års-jubileum varit hedersmedlem.

Mille har varit aktiv, delaktig och drivande inom alla våra olika verksamheter som modellflygare, segelflygare och motorflygare och ända till slutet var han på flygfältet flera gånger per vecka.

Under en lång rad av år har Mille lagt ner åtskilligt med ideellt arbete och varit en ryggrad i vår verksamhet. Under många år höll han i modellflygverksamheten och mina första minnen av honom kommer därifrån när jag som liten grabb på 70-talet fick hjälp att bygga modeller.

Mille tog även segelflyget till Ljusdal och det naturliga för en flygintresserad 15-åring var att följa med på den gemensamma resan redan från starten 1979. En resa som hitintills skett i samma termikblåsa men där Mille nu har kurvat upp och ifrån oss övriga.

Ulf Jonsson, ordförande Ljusdals Flygklubb