Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Kjell Broberg, Hudiksvall

Kjell Broberg, 70, Hudiksvall, har avlidit. Närmast sörjande är hustrun Eva-Stina, dottern Eva med Emilie och Matilda, brodern Kent med familj, bonusbarnen Marie, Malin, Linda, Elias med familjer, släkt och vänner.

Min bussiga, bussiga kusin Kjell Broberg har gått bort. Fast inte alltid så bussig. Som när vi var  hos mor/farföräldrarna Per August och Teres i Jättendal och han hoppade högre i höjdhopp fast han var både kortare och några år yngre.

Kjell var på sitt lågmälda vis en fajter. Och samtidigt rättrådig.

Han älskade sitt Hälsingland, särskilt trakterna kring Dellen, men hade samtidigt blicken riktad söderut, mot kontinenten och än längre söderut. Mot Kanarieöarna.     Vid ratten körde han massor av turister till österrikiska alperna. Hemmavid bussade han smågluttar till förskola och grundis. Farbror Kjell vid förarhytten gav många varma leenden under sin ljusa mustasch.

Kjell Broberg var en av dessa medmänniskor som gör livet lättare att leva. Han var bonuspappa, han var biologisk pappa och morfar till sina barnbarn. Och han var en sann kusin, med många för oss gemensamma minnen. Nu är den länken tillbaka i tiden bruten. Bara en kvar att försöka identifiera gamla släktfoton.

Sorgesamt, sorgesamt.

Rolf Broberg