Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Karl Evert Nordin

Tidigare kommunchefen i Söderhamn, Karl Evert Nordin, har lämnat oss vid 90 års ålder.

Karl Evert var urtypen för en kommunal topptjänsteman, respekterad av både styrande och opposition.

Hans integritet var 100 procent och han var ett fast stöd för personal och de olika politikerna som skulle styra kommunen.

Han flyttade från Jämtland till Söderala kommun och var en av motorerna i genomförandet av sammanslagningen av fyra kommuner till en på ett förtjänstfullt sätt.

Utanför sitt kommunala arbete hade han ett antal styrelseuppdrag i såväl bank som hypoteksinstitut, han var dessutom en uppskattad medlem i olika föreningar. Stugan i Ljusnedal var ett kärt fritidsställe där han så länge hälsan fanns kunde leva friluftsliv i fjällnatur.

Han brukade tala om sitt misstag i yrket, som ung kommunalkamrer uppe i Bergs kommun Jämtland skickade han ut en kallelse till ett styrelsemöte, ingen kom. Han ställde frågan till de övriga på kommunkontoret "Vad är det?" Svaret blev "älgjakt". Det var inte lätt för en ung ekonom uppvuxen i Finspång att inse denna viktiga händelse men han fick en ny erfarenhet av norrlandskynnet. Utöver en mångårig vänskap har jag ett soligt minne från ett år då vi skulle jobba en kväll i veckan i Statts kök för att lära oss att laga mat. Källarmästare Westman satte oss på att laga tjädermiddag till Bergvik och Alas styrelse. Efteråt kom det en flaska vin till kockarna från sällskapet som tack.

Vi är många som saknar Karl Evert och våra tankar går till hans familj som i sin sorg kan tröstas av många ljusna minnen.

Rolf Levin