Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Kaj Söderström: En stor musiker och vän har lämnat oss

Kaj Gunnar Håkan Söderström, Stockholm, gick bort den 15 januari 2021 efter en kort tids sjukdom. Närmast sörjande är sambon Janine och sönerna Pauli och Ivan.

Det gick så fort. Inom ett par veckor var han borta. När beskedet om att Kaj Söderström hade gått bort kom blev världen lite kallare för många av oss och Facebooksidorna fylldes av hjärtan och beklaganden. En stor musiker och vän har lämnat oss.

Kaj växte upp i Söderhamn men började redan i tidiga tonåren att resa runt i landet, först tillsammans med brodern Tommy i popbandet Why, och efterhand som han etablerade sig som musiker blev det nya band och nya konstellationer. Han var en multimusiker av rang och provade gärna nya instrument. Mest var det Hammondorgel, piano, bas och gitarr, men när de behövde ett dragspel på Jerry Williams show på Hamburger Börs så blev det naturlig att han tog det.

Den första gången jag själv såg honom på scenen satt han på ett lastbilsflak med en Hammondorgel och sjöng ”Lady Madonna” så att det lät exakt som Paul McCartney. Han hade ganska länge Söderhamn som bas och hann också med att arbeta som musiklärare där några terminer. Hans forna elever vittnar om den bästa lärare de någonsin haft. Hans stora tilltro till deras förmåga gav flera av dem mod och råg i ryggen att fortsätta med musiken. I slutet på 80-talet flyttade han till Stockholm för gott.

Som musiker var Kaj en klippa, en stor och stark pelare som tog sig an vilket stycke eller instrument som helst. Allt inom musikens värld var spännande och ett nöje. Där fanns inga hinder. Kaj satte sin alldeles egna ton på allt han gjorde. Som människa hade han en nyfikenhet, närvaro och omtanke om alla han mötte. Vi växte i hans närhet och kände oss utvalda när vi räknades som hans vänner. Alla hade vi ett personligt förhållande till honom och han betydde så mycket för så många.

En stor förlust för musikvärlden och oss alla som kände Kaj och naturligtvis för hans familj. Kaj blev 70 år.

Xenia Hildén