Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Inger Erlandsson, Delsbo – hon mötte livet med mod och en positiv inställning

Vi har svårt att förstå att hon inte längre finns med oss, allra käraste Inger.

Med en glädje och livslust hon gick genom livet. Så klok och ödmjuk hon mötte oss alla. Trots livets motgångar de senaste åren mötte hon dem alltid med ett sådant mod och en positiv inställning "det är bara att göra det bästa av det hela". Tänk att ett tomrum kan bli så stort efter en person som aldrig framhävde sig själv.

Inger föddes i Tranås, Småland, där hon växte upp i en kärleksfull familj som hon gärna berättade anekdoter om för de sina omkring sig. Under tiden hon gick i hushållsskola i Tenhult  träffade hon Lars som arbetade i trakten. De gifte sig 1970 och vi fick i år vara med och fira dem på deras guldbröllopsdag. Senare läste Inger vidare till sjuksköterska och började arbeta på Södersjukhuset i Stockholm.

Lars och Inger bodde ett antal år i Tumba men efter att Lennart föddes flyttade de senare till Delsbo där Lars är uppväxt. Tranås kom alltid att ligga Inger varmt om hjärtat och somrarna tillbringades vid sommarstugan intill Sommen.

Nu när sjukdomen inte längre har sitt grepp om henne vill vi minnas alla stunder av glädje, vänskap och gemenskap och hedra Ingers minne. Vi sörjer att vi aldrig mer får sitta och småprata över en kopp kaffe eller helt enkelt höra hur dagen varit. Inger var så mycket mer än en svärmor för mig. Det var underbart och glädjerikt att ha henne så nära.

Glädjen är stor över den fina relation barnen hade med sin farmor och jag ser henne i dem. Allt gott hon lärde dem och de intressen de hann bygga upp.

Einar och Isak lånar dina böcker över fjärilar, fåglar och kryp så de kan fortsätta identifiera olika arter de hittar.

Vi kommer alltid att sakna dig Inger.

Din sonhustru Pauline Erlandsson