Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Ingegerd Bergwall: Hennes skapande energi lever vidare

Ingegerd Bergwalls textila konstverk projicerade kraft och energi – en kraft som kommer att leva vidare.

Annons

Min vän och kollega Ingegerd Bergwall var textilkonstnär och bodde i Marmaverken, Söderhamn. Vi begravde henne häromveckan, en avskedsceremoni arrangerad av Ingegerd själv. De som kände hennes konst och personlighet hade kunnat ana att avskedet skulle bli något alldeles speciellt. Kreativt och levande, precis som Ingegerd själv.

Konstkraft Ljusne visade Ingegerds retrospektiva utställning Rainbow room sommaren 2016. När man steg in i den gamla turbinhallen blev man starkt påverkad och imponerad av hennes textila konstverk som projicerade kraft och energi.

Vi är tacksamma att fått lära känna Ingegerd och haft förmånen att ha henne hos oss en tid. Men hennes skapande energi försvinner inte, den är början på något nytt. Den genererar kraft och inspiration som kommer att leva vidare.

Ann-Caroline Breig

Konstkraft Ljusne

Läs mer om Ingegerd Bergwall och hennes konst:

Ingegerd Bergwall: ”Det är så mycket jag vill hinna med”

Linda Lasson och Ingegerd Bergwall på Kvarnen i Söderhamn: Broderi med ilsken svärta och färgstark glädje

Textilkonstnär blickar tillbaka på två årtiondens skapande

Minnesord, Ingegerd Bergwall: En färgstark kvinna har gått ur tiden