Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord, Harry Westelius: Han uppfyllde sin dröm

Min käre bror och bäste vän, Harry Westelius, har två veckor före sin 79-årsdag avlidit efter en tids sjukdom.

Harry föddes i Ljusdal och växte upp i Bollnäs. Pappa Sven var elektriker/maskinist på kraftverken i Broddlägret och Dönje. Där växte vi upp med mamma Kerstins omtanke och omvårdnad.

Pappa Sven avled redan 1963 endast 46 år gammal och Harry blev något av min ledsagare i en besvärlig tid. Pappas vision var att Harry skulle bli elingenjör så därför flyttade Harry till Västerås 1961 för att studera till just till detta.

Harry var redan i under Bollnästiden en talangfull och framgångsrik ishockeyspelare i IK Warpen, så det var naturligt att han värvades till Västerås IK, ett topplag i dåtidens elitserie.

Harry hade redan då träffat Ingrid som han gifte sig med 1965 och efter studierna i Västerås flyttade de till Stockholm där Harry fått anställning på ett elkonsult-företag.

Hockeykarriären fortsatte i AIK där han efter avslutad aktiv karriär även var ordförande i AIK Hockey under några år.

1975 startade Harry tillsammans med en kollega WO-konsult som han drev med framgång. WO-konsult blev sedermera uppköpt av ÅF vilket gjorda att Harry och Ingrid kunde 2001 dra sig tillbaka och förverkliga deras dröm om att bli vinbönder i Frankrike. Så här skrev Harry själv i tidskiften Rivieranytt:

"När man gått och burit på en dröm är det oerhört värdefullt att också kunna få uppfylla den. Om vi inte hade gjort det här, så hade i varje fall jag ständigt gått omkring och undrat, hur livet som 'fransk' vinbonde skulle kunna te sig. Jag ångrar inte en sekund att vi köpte vingården, som givit oss så många nya upplevelser och lärdomar. Ett stressigt arbetsliv, dels som egen företagare, dels som aktiv arbetande i AIK:s ishockeysektion, bland annat som ordförande under några år, hade det inte fungerat att bara går rakt in i total sysslolöshet. Att ständigt – i varje fall så länge man orkar – ha en intressant verksamhet att fylla sin tid med känns för mig väldigt viktigt."

Vid ett av våra sista samtal, Harry visste då att hans tid var utmätt, uttryckte han en önskan att få några år till i livet, men samtidigt sa han, att han haft ett fantastiskt liv, både när det gäller familjen, ett intressant yrkesliv, samt åren i sitt älskade Collioure, Franrike.

Harry somnade in stilla och lugnt i Ingrid, barnen Stefan och Kristinas omvårdnad måndagen den 30 mars.

Jag och min familj saknar dig Harry, våra midsomrar i Hertsjö, våra duster i pisterna i Åre, vandringarna i Jämtlandsfjällen och golftävlingarna på Hårgabanan och i Frankrike.

Hans Westelius