Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord, Hans Ståhlberg

Hans Ståhlberg, Edsbyn, har lämnat oss. Efter flera års sjukdom slutade han sina dagar på sjukhuset i Bollnäs tisdag den 14 maj 2019.

Annons

Han växte upp i Ullungsfors utanför Edsbyn och hade en trygg och glad uppväxt tillsammans med mor och far och storebror och lilla­syster.

Norra skolan och Realskolan i Edsbyn och gymnasiet i Bollnäs var de skolor han gick i innan han efter värnplikten vid I 14 i Gävle började sina studier vid universitetet i Uppsala.

År 1967 tog han sin examen som filosofie magister och börja­de sin gär­ning som ämneslärare i Fagersta. Efter ett års tjänst där läste han in sin pedagogikutbildning i Linköping. Han hade ett kort vikariat som lärare i Bjursås och fick sedan en tjänst i Hall­stahammar där han blev kvar i tre år. Efter ytter­ligare ett års utbildning i Uppsala flyttade han 1976 hem till Edsbyn där han fick en tjänst som ämnes­lärare på högstadiet vid Celsiusskolan i Edsbyn. Det blev hans ar­bets­plats fram till pensionen 2007.

Under de åren gjorde han sig känd som en duktig och omtyckt lärare. Att eleverna uppskattade honom har kommit fram många gånger under åren efter hans pensionering. Han var också en omtyckt arbets­kamrat.

På sin fritid tyckte han om att motionera. Det blev åtskilliga varv runt Ullungen på hans joggingturer. Varje dag cyklade han till och från sitt arbete i regn eller sol.

Släktforskning och bandy var hans stora intressen. Han var medlem i EIF och även i Edsbyns missionsförsamling.

Han sörjs av syster och hennes familj och två brorsöner med familjer.

Greta och Bertil Höglund, syster och svåger

Annons