Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord, Gunborg Andersson

Gunborg Andersson, Hudiksvall, har avlidit i en ålder av 91 år.

Annons

Gunborg var bosatt i Hudiksvall i hela sitt liv.

Hon gifte sig i unga år med framlidne Kurt Andersson och fick med honom dottern Eva.

I slutet av 1940-talet arbetade Gunborg som telefonist på Televerket i Hudiksvall. I många år tog hon uppdrag som telefonförsäljare. Under den tiden fick hon många kontakter med affärsidkare i runt om i Hälsingland.

Gunborg var en mycket aktiv person. Tillsammans med maken var hon med i Hudiksvalls båtklubb där de hade många vänner som träffades på ”Klubbholmen”. Gunborg och Kurt var också mycket intresserade av skog och mark och var ofta ute på bär- och svampturer.

I början av 1970-talet bosatte sig Gunborg och Kurt på en strandfastighet i Djuped där Gunborg under många år ägnade mycket tid åt hus och trädgård. Hon ordnade med stora och roliga kalas för släkt och vänner och var en utomordentligt duktig matlagare. Under tjugo års tid efter makens död ägnade hon mycket tid åt verksamheten i Röda Korset. Då kom också hennes otroliga skicklighet med garn och stickor väl till pass. Många täcken, barnkläder, strumpor m.m. har tillverkats av henne i Djuped.

Gunborg var en berättare av rang.  Detaljrika återblickar från händelser under hennes långa liv var hennes signum. När hon blev änka gjorde vi många resor med henne till olika platser i främst Hälsingland. Hon älskade det hälsingska landskapet med gårdar och sjöar. Men mest älskade hon sina barnbarn och barnbarnsbarn. En kärlek som var besvarad.

Eva och Håkan Sandesjö

Annons